1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Fortum ostaa Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnat. Translink toimi järjestelyssä Fincumetin omistajien neuvonantajana

Fortum ostaa Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnat. Translink toimi järjestelyssä Fincumetin omistajien neuvonantajana

Fortum laajentaa korkean jalostusarvon kierrätystään metalleihin ostamalla suomalaisen Fincumetin. Kaupassa Fortumille siirtyy Fincumet Groupin metallien kierrätykseen liittyvä liiketoiminta. Fincumet Container Oy:n vaihtolava- ja konttiliiketoiminta jatkavat erillisenä yhtiönä. Hankittavan kokonaisuuden liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 30 henkilöä.

Fincumet on vuonna 1992 perustettu perheyritys, joka kerää, käsittelee ja myy metallia. Yhtiöllä on toimipisteet Ikaalisissa, Helsingissä (Niemen Romukauppa) ja Jyväskylässä (Fincumet Express). Materiaalia kerätään Suomesta suurilta ja pieniltä teollisilta toimijoilta, purkuyhtiöiltä, yksityishenkilöiltä sekä muilta metallinkierrättäjiltä. Fincumet myy käsittelemäänsä metallia asiakkaille Euroopassa ja Aasiassa.

Fincumetin toimitusjohtaja Samuli Järvensivu on äärimmäisen iloinen siitä, että yli 25 vuotta kasvatettu perheyritys on nyt löytänyt uuden kodin Fortumista. Uusi omistaja mahdollistaa Fincumetin nykyisen liiketoiminnan kasvattamisen täysin uudelle tasolle. Translinkin johtama myyntiprosessi kerää kehuja Järvensivulta: ”Translinkin kanssa käymämme yhteistyö sujui mallikkaasti. Translinkilla on energinen ja nuorekas ote tekemiseen. Tiukassakaan paikassa Translinkin mestarit eivät murtuneet, vaan jatkoivat määrätietoisesti tekemistä kohti päämäärää. Analyysit ja materiaalit yllättivät laajuudella ja selkeydellään. Yllättävää oli se ymmärrys, miten pienessä ajassa Translink sisäisti liiketoimintamme ydinajatuksen. Iso kiitos kuuluu tiimille. Voin suositella Translinkia 5/5.”

Lisätietoa järjestelystä tästä

Valikko