1. Etusivu
  2. Uutiset
  3. Asuntokaupan kasvuraketti Bo LKV laajentaa omistuspohjaansa – Translink toimi myyjien neuvonantajana

Asuntokaupan kasvuraketti Bo LKV laajentaa omistuspohjaansa – Translink toimi myyjien neuvonantajana

Vuonna 2018 yli 100 prosentin kasvusta ja 15 miljoonan euron liikevaihdosta raportoinut kiinteistönvälitysyhtiö Bo LKV saa uuden enemmistöomistajan, kun pääomasijoitusyhtiö Saari Partners ostaa 52% yhtiön osakekannasta sen perustajilta.

Kymmenessä kasvukeskuksessa toimiva Turusta liikkeelle lähtenyt kiinteistönvälitysliike Bo LKV kasvoi alkuvuonna miltei 70 prosenttia ja tähtää vuonna 2019 yli 24 miljoonan euron liikevaihtoon. Tämä veisi viidettä tilikauttaan tekevän yhtiön jo Suomen kolmen suurimman välitysketjun joukkoon.

Saari Partners Oy:n hallinnoima rahasto on järjestelyn tuloksena Bo LKV:n enemmistöomistaja. Yhtiön perustajat Tuomas Mäkelä, Anssi Kiviranta, Sirena Kiviranta ja Anna Ritakallio-Mäkelä jatkavat yhtiön vähemmistöosakkaina. Välittäjät Matias Von Schantz, Linda Kukkonen ja Patrick Frisk Helsingistä, sekä yhtiön toimitusjohtaja Tuomo Räsänen liittyvät mukaan omistajakuntaan uusina pienosakkaina. Anna Ritakallio-Mäkelä kertoo:

”Tuntui siltä, että juuri nyt on oikea hetki monipuolistaa omistusrakennetta, tuoda uutta näkemystä Bo:n hallitukseen ja varmistaa myös pääoman saatavuus, kun uusia kasvumahdollisuuksia aukeaa”,

Translink toimi myyjien taloudellisena neuvonantajana. Bo LKV:n perustajaosakas Anssi Kiviranta:

”Bo LKV tarjoaa asiantuntijapalveluja ja tuottaa asiakkailleen lisäarvoa, mistä he mielellään maksavat välityspalkkion muodossa. Myös meille Bo:n perustajaosakkaille oli selvää, että on järkevintä kääntyä ammattilaisen puoleen, kun aloimme kartoittaa Bo:lle sijoittajakumppania. Saimme suosituksen lähipiiristä Translinkin palveluiden käyttämiseen ja voimme näin jälkikäteen olla erittäin tyytyväisiä valinnastamme.

Translinkin Tero ja Ruben olivat tehokas parivaljakko, jotka pitivät koko ajan langat hyvin käsissään, osapuolet kartalla siitä, missä milloinkin mennään, hoitivat neuvottelut mallikkaasti ja saattoivat kaupat maaliin sovitussa aikataulussa ja niin, että kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä lopputulokseen.

Kuten Bo LKV kiinteistönvälityksessä, Translink varmasti toi meille asiakkailleen palkkionsa monin verroin takaisin onnistuneen transaktion myötä.”

Toinen Bo LKV:n perustajaosakas Tuomas Mäkelä lisää:

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten Translink hoiti prosessia alusta loppuun. Translinkilla on hyvin aktiivinen ja pragmaattinen lähestymistapa projektinhallintaan ja pystyimme jatkuvasti luottamaan siihen, että asiat hoituivat ajoissa ja huolellisesti. Translink oli prosessin läpi aina tavoitettavissa ja kommunikaatio oli sujuvaa.”

Valikko